Lördagsöppet 14/1 Designa med betong

På lördag är det äntligen dags för årets första Lördagsöppet! Vi på Designcentrum tillsammans med våra kollegor på Kulturen (Bildkonsten, Hemslöjdskonsulenterna, Filmpool och Regional biblioteksverksamhet) har som ambition att bjuda in till en öppen workshop varje lördag på Designcentrum. Det kan handla om allt från att testa måla graffiti till att skapa egna stop motion-filmer med hjälp av iPads. Vi vill skapa en möjlighet för barn och vuxna barn att för en stund komma och testa olika former av kreativitet och skapande. Lördagsöppet är dessutom gratis och vem som helst får droppa in mellan 12 och 15. Vi försöker variera innehållet på våra workshopar och du är jättevälkommen att komma med idéer på vad du tror skulle vara en bra workshop.

Nu på lördag får vi besök av konstnären Marina Jonsson. Marina jobbar med konst och design i flera olika former och på lördag visar hon hur vi kan bygga skulpturer och prylar i betong. Att bygga skulpturer i betong och frigolit är väldigt roligt och enkelt. Du skapar den form du vill ha med en frigolit, skär ut delar som du limmar ihop till den form du vill ha. Sedan klär/smetar/lägger du på betongen. Betongen härdar inom en timme, så innan dess kan du forma ytan eller lägga på ytterligare lager tills du känner dig nöjd. Inom ett par timmar har betongen härdat och skulpturen är klar. Du kan skapa ljusstakar, skulpturer, ramar eller bara helt fritt forma något som du tycker blir coolt. Ta gärna med dig en sak som du vill ”spackla-in” med betong.

Välkommen till Designcentrum mellan 12-15 på lördag.